انقباض زودرس بطنی (PVC)، یک آریتمی شایع که 1 تا 2 درصد از جمعیت عمومی را تحت تاثیر قرار می دهد، به عنوان یک دوره بالینی خوش خیم در نظر گرفته شده است. با این حال، افراد مبتلا به پی وی سی قلب اغلب دچار نارسایی قلبی و آریتمی های بطنی مانند تاکی کاردی بطنی می شوند.
ضربان انقباض زودرس چیست؟
ضربانهای انقباض زودرس، که معمولاً بهعنوان «پرش ضربان قلب» توصیف میشوند، ضربانهای اولیه قلب هستند – یعنی ضربان اضافی قلب که زودتر از حد معمول رخ میدهد. این اغلب باعث می شود ضربان قلب بعدی شما قوی تر شود. انقباضات زودرس می تواند در حفره های فوقانی یا تحتانی قلب شما رخ دهد. به انقباضات زودرس که در حفره های فوقانی قلب شما رخ می دهد، انقباضات دهلیزی زودرس (PACs) گفته می شود. انقباضات زودرس که در حفره های پایینی قلب شما رخ می دهد، انقباضات بطنی زودرس (PVC) نامیده می شود.
پی وی سی قلب چیست؟
انقباضات زودرس بطنی (PVCs) ضربان های اضافی قلب هستند که در یکی از دو محفظه پمپاژ پایینی قلب (بطن) شروع می شوند. این ضربانهای اضافی ریتم منظم قلب را مختل میکنند و گاهی باعث ایجاد احساس بال زدن یا رد شدن ضربان در قفسه سینه میشوند. انقباضات زودرس بطنی نوع رایج ضربان قلب نامنظم (آریتمی قلب) است. PVC نیز نامیده می شود:
- کمپلکس های بطنی زودرس
- ضربان های زودرس بطنی
- اکستراسیستول بطنی
انقباضات زودرس بطنی گاه به گاه در افراد بدون بیماری قلبی معمولاً نگران کننده نیست و احتمالاً نیازی به درمان ندارد. اگر انقباضات زودرس بطنی بسیار مکرر یا آزاردهنده باشد، یا اگر یک بیماری زمینه ای قلبی دارید، ممکن است به درمان نیاز داشته باشید.
در طول PVC قلب چه اتفاقی می افتد؟
در طول یک پی وی سی، بطن قبل از رسیدن تخلیه الکتریکی طبیعی از گره SA، به طور الکتریکی زودرس تخلیه (و منقبض) می شود. این ترشحات زودرس به دلیل تحریک پذیری الکتریکی عضله قلب بطن است. و می تواند در اثر حملات قلبی، عدم تعادل الکترولیت، کمبود اکسیژن یا داروها ایجاد شود. بلافاصله پس از انقباض زودرس بطن، سیستم الکتریکی قلب دوباره تنظیم می شود. این تنظیم مجدد باعث توقف کوتاهی در ضربان قلب می شود و برخی از بیماران گزارش می دهند که پس از یک انقباض زودرس بطن، قلب را برای مدت کوتاهی می ایستد.
علائم پی وی سی قلب
انقباضات زودرس بطنی اغلب علائم کمی ایجاد می کند یا بدون علائم است. اما ضربات اضافی می تواند باعث ایجاد احساسات غیرعادی در قفسه سینه شود، مانند:
- بال زدن
- کوبیدن یا پریدن
- ضربات رد شده یا ضربات از دست رفته
- افزایش آگاهی نسبت به ضربان قلب
علت پی وی سی قلب
PVC ها رایج هستند و علت آن همیشه مشخص نیست. آنها می توانند در افراد سالم در مواردی اتفاق بیفتند. اما بیشتر در افراد مبتلا به بیماری قلبی زمینه ای رخ می دهد. به عنوان مثال، افراد مبتلا به فشار خون بالا مزمن (فشار خون بالا) ممکن است تغییرات ساختاری در قلب خود ایجاد کنند که منجر به PVC می شود. به طور مشابه، آسیب به قلب می تواند سلول های بطن ها را از نظر الکتریکی ناپایدار کند و باعث ایجاد PVC شود.
سایر بیماری های قلبی مرتبط با PVC ها عبارتند از:
- بیماری عروق کرونر (CAD)
- نارسایی قلبی به دلیل کاردیومیوپاتی متسع
- کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک
- بیماری دریچه قلب
- میوکاردیت
- بیماری های مادرزادی قلب
انقباضات زودرس بطنی ممکن است ناشی از موارد زیر باشد:
- برخی داروها، از جمله ضداحتقان ها و آنتی هیستامین ها
- سوء مصرف الکل یا مواد مخدر
- محرک هایی مانند کافئین یا تنباکو
- افزایش سطح آدرنالین در بدن به دلیل ورزش یا اضطراب
- آسیب عضله قلب در اثر بیماری
عوامل خطر PVC قلب
برخی از انتخابهای سبک زندگی و شرایط سلامتی ممکن است فرد را در معرض انقباضات زودرس بطنی (PVCs) قرار دهد.
- کافئین
- تنباکو
- الکل
- محرکهایی مانند مت آمفتامین ها یا کوکایین
- ورزش (اگر انواع خاصی از PVC دارید)
- اضطراب
- حمله قلبی
- بیماری قلبی، از جمله بیماری قلبی مادرزادی، بیماری عروق کرونر، نارسایی قلبی و ضعیف شدن ماهیچه قلب (کاردیومیوپاتی)
عوارض پی وی سی قلب
داشتن انقباضات زودرس بطنی مکرر (PVC) یا الگوهای خاصی از آنها ممکن است خطر ابتلا به ریتم نامنظم قلب (آریتمی) یا ضعیف شدن عضله قلب (کاردیومیوپاتی) را افزایش دهد. به ندرت، زمانی که با بیماری قلبی همراه باشد، انقباضات زودرس مکرر می تواند به ریتم های بی نظم و خطرناک قلب و احتمالاً مرگ ناگهانی قلبی منجر شود.
تشخیص PVC قلب
برای تشخیص انقباضات بطنی زودرس (PVC)، متخصص قلب معمولاً با گوشی پزشکی به صدای قلب شما گوش می دهد. ممکن است از شما سوالاتی در مورد عادات سبک زندگی و سابقه پزشکی شما پرسیده شود. آزمایش هایی برای تایید تشخیص انقباضات زودرس بطنی انجام می شود.
الکتروکاردیوگرام (ECG یا EKG) می تواند ضربان های اضافی را تشخیص دهد و الگو و منبع را شناسایی کند. ECG یک آزمایش سریع و بدون درد برای ثبت فعالیت الکتریکی قلب است.
اگر اغلب پی وی سی ندارید، ECG استاندارد ممکن است آنها را تشخیص ندهد. متخصص قلب و عروق ممکن است از شما بخواهد که از یک دستگاه ECG قابل حمل در خانه برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر در مورد ضربان قلب خود استفاده کنید. دستگاه های ECG قابل حمل عبارتند از: نمایشگر هولتر، مانیتور رویداد.
درمان پی وی سی قلب
اکثر افراد مبتلا به PVC که بیماری قلبی ندارند، نیازی به درمان ندارند. اگر بیماری قلبی دارید، PVC ها می توانند منجر به مشکلات جدی تری در ریتم قلب شوند (آریتمی). درمان بستگی به علت زمینه ای دارد. بهترین متخصص قلب و عروق ممکن است درمان زیر را برای PVC های مکرر توصیه کند:
تغییر سبک زندگی
حذف محرک های رایج PVC – مانند کافئین یا تنباکو – ممکن است تعداد ضربات اضافی را کاهش دهد و علائم را کاهش دهد.
داروها
مسدود کننده های بتا و مسدود کننده های کانال کلسیم ممکن است در 60٪ موارد PVC ها را سرکوب کنند. برخی از افراد ممکن است عوارض جانبی غیرقابل تحملی را از این داروها تجربه کنند که منجر به قطع دارو می شود.
اگر تاکی کاردی بطنی یا انقباضات زودرس بطنی بسیار مکرر دارید که در عملکرد قلب شما اختلال ایجاد می کند و باعث ایجاد علائم شدید می شود، ممکن است از داروهای ضد آریتمی مانند فلکاینید استفاده شود. در صورت وجود بیماری ساختاری قلبی، منع مصرف دارد. به ندرت ممکن است از آمیودارون برای سرکوب PVC استفاده شود. با این حال، این دارو به دلیل عوارض جانبی طولانی مدت به طور کلی اجتناب می شود.
ابلیشن کاتتر
اگر تغییر شیوه زندگی و داروها به کاهش PVC کمک نکند، ممکن است یک روش کاتتر برای متوقف کردن ضربان اضافی انجام شود. ابلیشن با فرکانس رادیویی یک شکل تخصصی از کاتتریزاسیون قلبی است که توسط یک متخصص ریتم قلب به نام الکتروفیزیولوژیست انجام می شود. انرژی فرکانس رادیویی بدون درد برای از بین بردن بافت قلب که منبع سیگنال های الکتریکی غیرطبیعی است، استفاده می شود. این روش کم خطر می تواند در از بین بردن یا کاهش بسیار زیاد PVC در افرادی که علائم شدید دارند موثر باشد. همچنین برای افرادی که دارای LVEF پایین هستند و پی وی سی های مکرر دارند، صرف نظر از وجود یا عدم وجود علائم ارائه می شود.
خلاصه
پی وی سی ها ضربان قلب غیر طبیعی هستند که از یکی از حفره های پایینی قلب شما شروع می شود. آنها شایع هستند و ممکن است باعث تپش قلب، سبکی سر یا عدم وجود علائم شوند.
هنگامی که پی وی سی تشخیص داده شد، معمولاً اکوکاردیوگرافی برای دسترسی به عملکرد و ساختار قلب انجام می شود. درمان PVC ها از بررسی سالانه تا مصرف دارو یا انجام یک روش ابلیشن بسیار متغیر است.
یک پاسخ
هزینه ابلیشن کاتتر چقدره ⁉️
داخل مطب
بیمارستان