۲۶۶۴۴۰۵۳ ۰۲۱

تهران ، خیابان شریعتی، بالاتر از تقاطع ظفر، کوچه صادقیان، ساختمان پزشکان پارس

تاثیر نمک بر بیماری های قلبی

آنچه می خوانید...

نمک یکی از چاشنی های بسیار موثر در طعم غذاست که دارای منافع زیادی برای بدن انسان است. همانند همه مواد غذایی مختلف با وجود فواید زیاد نمک برای بدن مصرف بیش از اندازه آن باعث اختلال در فرایند های بدن و بروز بیماری های مختلفی می شود.

حتما تا کنون از بیماری های مختلفی که بر اثر مصرف زیاد سدیم کلرید یا نمک خوراکی بروز می کند شنیده اید. یکی از تاثیرات منفی سوء مصرف نمک بر روی قلب و بیماری های قلبی است. در این مقاله می خواهیم به تاثیر نمک در بیماری های قلبی بپردازیم. درباره سوزش قلب بیشتر بخوانید.

بیماری های قلبی

بیماری های قلبی امروزه یکی از شایع ترین بیماری ها در دنیاست. در واقع مشکلات قلبی را می توان به عنوان اولین عامل مرگ و میر در جهان معرفی کرد. متخصصان قلب بر این باور اند که با تغییر سبک زندگی و ایجاد عادات سالم تر می توان از بیماری های قلبی و پیشرفت آن ها جلوگیری کرد.

رژیم غذایی سالم یکی از مهم ترین ارکان داشتن سبک زندگی سالم و پیشگیری از بیماری هاست. نمک خوراکی ( سدیم کلرید) یکی از تاثیر گذار ترین مواد غذایی بر سلامت قلب و عروق است. نمک خوراکی بلافاصله بعد از مصرف وارد خون شده و با افزایش فشار خون باعث وارد شدن فشار به قلب می شود. این فشار می تواند باعث بیماری قلب و یا تشدید سایر مشکلات قلبی شود.

کدام قلب درد خطرناک است؟ بیشتر بخوانید.

تاثیر نمک بر قلب

تاثیر نمک بر قلب

برای درک این تاثیر لازم است بدانید تمام تغییرات الکتریکی سلول ها به واسطه تغییرات مقدار سدیم و پتاسیم در داخل و خارج سلول رخ می دهد. با مصرف نمک مقدار زیادی سدیم به سلول ها و مایع میان بافتی وارد می شود و با تغییر فشار فعالیت سلول ها را تغییر می دهد.

در واقع هر چقدر مقدار سدیم دریافتی بدن افزایش یابد میزان فشار خون بدن نیز افزایش پیدا می کند. تحقیقات رابطه مستقیم میزان مصرف نمک خوراکی و فشار خون را دریافته اند. هر چه مقدار نمک خوراکی افزایش یابد میزان فشار خون و به دنبال آن ریسک ابتلا به بیماری های قلبی نیز افزایش میابد. درباره بیماری عروق محیطی قلب بیشتر بخوانید.

کنترل بیماری قلبی با کاهش مصرف نمک

همانطور که خواندید مصرف خوراکی های شور و دارای نمک زیاد می تواند سلامت قلب را جدا به خطر بیاندازد. بهترین راه برای داشتن زندگی با کیفیت و بدور از بیماری های قلبی پیشگیری از بروز چنین بیماری هاست. برای پیشگیری از بروز بیماری های قلبی اولین قدم محدود کردن مصرف نمک است.

البته این به معنای منع مصرف کامل آن نیست بلکه مصرف به اندازه و پرهیز از زیاده روی در مصرف نمک است. البته برخی مواد غذایی دارای نمک بیشتری هستند که مصرف زیاد این دست خوراکی ها خود ریسک ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می دهد. در ادامه به دعایت برخی نکات و عادات غذایی برای کاهش فشار خون و کاهش مصرف نمک اشاره می کنیم.

کاهش مصرف خوراکی های شور

طبیعی ترین اقدام ممکن برای کاهش مصرف نمک کاهش مصرف خوراکی هایی دارای نکن فراوان است. برای دور ماندن از بیماری های قلبی و حفظ سلامت قلب و عروق رعایت برخی نکات در رژیم غذایی اهمیت زیادی دارد. مواد غذایی همچون خیار شور ، ترشی شور ، پنیر های دارای نمک فراوان و زیتون و آلوچه های شور خودداری نمایید. می توانید مصرف این مواد را به حداقل برسانید. درباره نحوه اندازه گیری فشار خون بخوانید.

جایگزین کردن طعم دهنده ها

شاید نمک یکی از جذاب ترین طعم دهنده های غذا برای شما باشد اما برای داشتن قلب سالم لازم است به طعم دهنده ها و چاشتی های دیگری توجه کنید. می توانید از لیمو ، سرکه و دیگر ادویه جات خوش طعم برای بهبود مزه غذای خود استفاده کنید.

البته غذا خوردن بدون نمک نمی شود و غذا طعم خوبی پیدا نمی کند. این به معنای منع کامل مصرف نمک نیست بلکه لازم است با توجه به مشکل قلبی خود و یا ریسک بیماری قلبی تا جایی که می توانید از نمک کمتری استفاده نمایید. حتی برای پیشگیری از وسوسه شدن بهتر است نمکدان را از سفره های غذای خود حذف نمایید. دیدن نمکدان خود یکی از عواملی است که گاها بی جهت باعث پاشیدن نمک روی غذا می شود. درباره ایست قلبی بخوانید.

مصرف خوراکی های آماده را محدود نمایید

با زندگی پرسرعت امروزی استفاده از غذا های آماده و فریز شده بسیار رواج دارد. این مواد غذایی و غذا های آماده و بسته بندی دارای مقادیر نمک بیشتری هستند. فست فود ها خود یکی از غذا های سرشار از نمک هستند که می توانند به طور جدی فشار خون را افزایش دهند.

اگر می خواهد به سلامت قلب خود کمک نمایید لازم است مصرف فست فود را جدا محدود کنید. به علاوه غذا های آماده فروشگاه ها نیز نمک فراوانی دارند و مناسب نیستند. غذا های تازه بهتر و سالم تر هستند و می توانید غذای تازه را مصرف کنید. اگر فرصت کافی ندارید نیز فریز کردن غذای خانگی انتخاب بهتری است.

در انتها می توانید سوالات خود را درباره سلامت قلب و انواع بیماری های قلبی از دکتر یاسمین افسری متخصص قلب و عروق در بخش نظرات سایت بپرسید.

دکتر یاسمین افسری

متخصص بیماری های قلب و عروق
بورد تخصصی
آنژیوگرافی - اکوکاردیوگرافی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *