۲۶۶۴۴۰۵۳ ۰۲۱

تهران ، خیابان شریعتی، بالاتر از تقاطع ظفر، کوچه صادقیان، ساختمان پزشکان پارس

مراقبت های بیماران قلبی

مراقبت هایی که بیماران قلبی باید رعایت کنند

آنچه می خوانید...

قلب یکی حیاتی ترین اندام های بدن است.  مراقبت از قلب به عنوان یک عضو اصلی و کاربردی که خون و اکسیژن را به تمام سلول های بدن می رساند بسیار اهمیت دارد. در گام اول باید از ابتلا به بیماری های قلبی و اسیب به این اندام پیشگیری کنیم . اما اگر به بیماری قلبی یا مشکلی در عملکرد قلب دچار شدید لازم است نکاتی را درباره بیماری خود بدانید و مراقبت های لازم را به عمل آورید تا از تشدید بیماری و افزایش عوارض آن جلوگیری کنید. در ادامه برخی تغییرات که لازم است در سبک زندگی خود ایجاد کنید تا به بهبود عملکرد قلب خود کمک کنید و مراقبت بیماران قلبی می پردازیم.

مصرف دارو ها و آگاهی از بیماری

مصرف دارو و آگاهی از بیماری

اگر به بیماری قلبی دچار شدید توصیه می شود درباره بیماری خود و اختلال به وجود آمده در عملکرد قلب مطالعه کنید. پیج اینستاگرام پزشک یا سایت ایشان می تواند شامل مطالب آموزشی مناسبی باشد. اطلاع کامل از بیماری می تواند درک صحیحی از سلامت و مراقبت بیماران قلبی لازم به شما بدهد.

دارو هایی که توسط متخصص قلب تجویز می شود دارو های مهمی هستند که باید با دوز مناسب و سر موقع درست مصرف شوند. بی نظمی و عدم توجه به دارو های تجویز شده از سوی پزشک تنها باعث پیشروی بیماری و آسیب به قلب و اندام های دیگر می شود و سلامت فرد را به خطر می اندازد.

بیماری های قلبی ، دارو ها و مراقبت های آن باید به طور جدی و مرتب پیگیری شوند. دارو های تجویز شده از سوی پزشک می تواند جهت کاهش فشار خون و کلسترول باشد.

و یا برای پیشگیری از لحته شدن خون قرص ها ی آسپرین و دیگر دارو ها تجویز شود. برای مصرف دارو های دیگر لازم است ابتدا با پزشک خود مشورت کنید تا با دارو های قلبی تداخل نداشه باشد و باعث ایجاد مشکل نشود.

ورزش

ورزش کردن برای بسیاری از افراد به کلیشه ای غیر واقعی تبدیل شده است که هیچ اقدامی برای آن نمی کنند. در واقع می توان گفت ورزش کردن در بیشتر قسمت های بدن موثر است و از ایجاد بیماری ها پیشگیری میکند. بیماری های قلبی را نیز می توان با کمک ورزش مداوم و مستمر کنترل کرد. ورزش و سلامت قلب ارتباط مستقیمی باهم دارند.

ورزش برای افراد با بیماری قلبی

پیاده روی از آن دسته ورزش های ساده ای است که در بهبود عملکرد قلب بسیار موثر است. افزون بر پیاده روی ورزش های دیگر نیز کمک کننده هستند. به طور کلی .رزش هایی که پاها را درگیر میکند برای سلامت قلب مفید هستند. برای انتخاب ورزش و یا فعالیت بدنی با پزشک خود مشورت کرده تا تمرینات ایمنی را انتخاب نمایید. درباره تست ورزش در بیماران قلبی بیشتر بخوانید.

اصلاح رژیم غذایی

اصلاح رژیم غذایی

در مراقبت بیماران قلبی لازم است رژیم غذایی نیز اصلاح شود. رژیم غذایی بیماران قلبی باید دارای مقادیر متناسبی از پروتئین ها و ویتامین ها باشد. از سبزیجات ، دانه ها و میوه ها در رژیم غذایی خود غافل نشوید این مواد بیشترین ویتامین ها را در خود دارند و باعث بهبود فرایند های بدن می شوند.

غلات و لبنیات نیز اهمیت دارند. برای داشتن یک وعده غذایی سالم می توانید نیمی از بشقاب خود را به سبزیجات اختصاص دهید.

سعی کنی مصرف چربی های اشباح و روغن های حیوانی تصفیه نشده خود داری کنید. همچنین اگر به پرفشاری یا غلظت خون مبتلا هستید توصیه می شود مصرف گوشت قرمز را نیز محدود نمایید. در رژیم غذایی بیماران قلبی باید تعادل وجود داشته باشد که موجب افزایش وزن نشوید. درباره بیماری عروق کرونر قلب بیشتر بخوانید.

مقدار مناسبی غذا بخورید و ورزش کردن را در برنامه خود قرار دهید. اضافه وزن می تواند باعث بالا رفتن فشار خون و کلسترول شود و برای قلب مناسب نیست. به علاوه افزایش وزن باعث فعالیت سخت تر قلب نیز می شود.

کنترل فشار خون

فشار خون در سلامت قلب و عروق اهمیت دارد. لازم است بعد از اطلاع از بیماری قلبی خود به طور مرتب فشار خون خود را چک کنید و آن را در حد نرمال  و مطلوبی نگه دارید. به این منظور ورزش و اصلاح رژیم غذایی موثر است.یکی از عوامل افزاینده فشار خون نمک خوراکی است. سعی کنید میزان نمک مصرفی خود را کاهش دهید. مصرف نمک زیاد از حد باعث ایجاد تورم در پا ها نیز می شود.

کنترل فشار خون بیماران قلبی

در هنگام پخت و پز نمک کمتری به غذا اضافه کنید و از افزدن نمک در هنگام غذا خوردن نیز خودداری کنید. همچنین استفاده از غذا های کنسروی حاوی مقادیر زیاد نمک باید به شدن محدود شود. پیش از مصرف کنسرو ها از کم نمک بودن آن ها اطمینان حاصل کنید. همچنین مصرف الکل می تواند فشار خون را افزایش دهد و برای سلامتی قلب و عروق مناسب نیست.

کنترل کلسترول

کنترل کلسترول بیماران قلبی

کلسترول یا چربی اشباح همان عامل اصلی گرفتگی رگ هاست که بسیاری از مشکلات قلبی را ایجاد میکند. با توجه به بیماری قلبی که به آن مبتلا هستید ممکن است دارو هایی نیز برای کنترل کلسترول تجویز شود. اما به جز این لازم است تا میزان کلسترول مصرفی خود را به کمترین میزان ممکن برسانید.

توصیه می شود به جای روغن های جامد و حیوانی از روغن های سالم تری مثل روغن زیتون ، کنجد یا ذرت استفاده نمایید. افزایش کلسترول می تواند ریسک خطر حمله قلبی را نیز افزایش دهد. آیا درباره سندروم متابولیک می دانید؟ در این مقاله بیشتر بخوانید.

کاهش استرس

بیماری های قلبی می تواند در روحیه و خلق و خوی افراد نیز تاثیر بگذارد. ممکن است افراد سریع تر دچار عصبانیت شوند و یا استرس بیشتری را تجربه نمایند. سعی کنید استرس خود را مدیریت کنید و آرامش بیشتری را تجربه نمایید. یوگا و مدیتیشن می تواند موثر باشد. افزایش اضطراب و استرس می تواند خطر حمله قلبی را افزایش دهد.

مراقبت از بیمار سکته قلبی

بهبودی پس از سکته قلبی می تواند چندین ماه طول بکشد، و بسیار مهم است که در توانبخشی خود عجله نکنید. در طول دوره بهبودی، از طیف وسیعی از متخصصان مراقبت های بهداشتی کمک و حمایت دریافت خواهید کرد، که ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • پرستاران
  • فیزیوتراپیست ها
  • متخصصان تغذیه
  • داروسازان
  • متخصصان ورزش

این متخصصان مراقبت های بهداشتی از شما از لحاظ جسمی و روحی حمایت می کنند تا اطمینان حاصل کنند که بهبودی شما به طور ایمن و مناسب انجام می شود. روند بهبودی معمولاً به صورت مرحله‌ای اتفاق می‌افتد، از بیمارستان شروع می‌شود، جایی که می‌توان وضعیت شما را از نزدیک تحت نظر داشت و نیازهای فردی شما را برای آینده ارزیابی کرد. پس از ترخیص از بیمارستان، می توانید بهبودی خود را در منزل ادامه دهید. 2 هدف مهم فرآیند بهبودی عبارتند از:

  • به تدریج آمادگی جسمانی خود را بازیابی کنید تا بتوانید فعالیت های عادی خود را از سر بگیرید (توانبخشی قلبی)
  • برای کاهش خطر حمله قلبی دیگر

بهترین راه برای محافظت در برابر یک عارضه یا مراقبت بیماران قلبی، از جمله سکته مغزی یا قلبی دیگر، این است که اطمینان حاصل کنید که فرد مورد علاقه شما تمام داروها را طبق دستور مصرف می کند و از تمام دستورالعمل های متخصص قلب و عروق در مورد رژیم غذایی سالم و ورزش پیروی می کند. متأسفانه، گفتن این کار آسان تر از انجام آن است، به خصوص زمانی که یکی از عزیزان به تنهایی یا در دوردست زندگی می کند، از اختلالات شناختی رنج می برد یا مشکلات حرکتی او را با مشکل مواجه می کند.

خرما برای بیماران قلبی

وقتی نوبت به حفظ سلامت قلب می رسد، آنچه می خورید نقش مهمی ایفا می کند. خرما به عنوان میوه ای پر از مواد مغذی مفید برای قلب، انتخاب خوبی برای یک برنامه غذایی دوستدار قلب است. با این حال، از آنجایی که خرما یک میوه خشک است، منبع غلیظی از کالری است، بنابراین باید مراقب باشید که چه تعداد خرما می خورید تا وزن خود را کنترل کنید. کالری بیش از حد از هر منبعی منجر به افزایش وزن می شود که برای قلب شما خوب نیست.

مصرف خرما در بیماران قلبی

پایین نگه داشتن فشار خون

خرما کم سدیم و سرشار از پتاسیم است، اگر فشار خون بالا دارید، خرما انتخاب خوبی است. چهار خرما اساساً فاقد سدیم بوده و حاوی نزدیک به 700 میلی گرم پتاسیم است که 25 درصد ارزش روزانه را تامین می کند. پتاسیم با کمک به دفع سدیم از بدن و کاهش تنش در رگ های خونی به کاهش فشار خون کمک می کند. انجمن قلب آمریکا توصیه می کند برای سلامت قلب، غذاهای غنی از پتاسیم مانند خرما را بیشتر مصرف کنید.

فیبر زیاد

خوردن بیشتر غذاهای غنی از فیبر همچنین به حفظ شکل قلب شما کمک می کند. چهار خرما دارای 6 گرم فیبر است که بیش از 30 درصد از ارزش روزانه شما را تامین می کند بیشتر فیبر موجود در خرما به شکل فیبر نامحلول است، که نوعی فیبر است که برای جلوگیری از یبوست به مدفوع حجیم می کند. به عنوان یک عامل حجیم، فیبر نامحلول موجود در خرما به شما کمک می کند احساس سیری کنید که به کنترل وزن کمک می کند. و حفظ وزن سالم در مورد سلامت قلب مهم است.

محافظت آنتی اکسیدانی

خرما به عنوان یک میوه خشک منبع غلیظی از آنتی اکسیدان هاست که مواد مغذی هستند که سلول های شما را از آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کنند. افرادی که غذاهای غنی از آنتی اکسیدان می خورند، کمتر دچار بیماری قلبی می شوند. خرما همچنین دارای خواص ضد التهابی است که با کاهش التهاب مزمن در بدن شما را در برابر بیماری های قلبی محافظت می کند.

سوپ برای بیماران قلبی

سوپ‌ها معمولاً کالری کمی دارند و دارای تأثیر تغذیه‌ای بالایی هستند، بنابراین برای افرادی که سعی در کاهش وزن دارند مفید هستند. اضافه وزن با بیماری های قلبی عروقی مرتبط است. علاوه بر تغذیه‌ای بالا، تحقیقات نشان می‌دهد که سوپ‌ها برای سیری نیز ارزش بالایی دارند. سوپ‌های گیاهی با ادویه‌های ملایم و گرم، وقتی متوجه می‌شوید که لذت بردن از سلامتی بدون لطمه زدن به طعم چقدر آسان است، لبخندی به شما می‌زند! از سوپ‌های خامه‌ای گرفته تا سوپ‌های شفاف، این سوپ‌های دل‌انگیز همگی با مواد کم کالری، کم‌چرب و غنی از مواد مغذی تهیه می‌شوند که به حفظ سلامت و تناسب قلب شما کمک می‌کنند.

آبگوشت جو دوسر و سبزیجات یک دستور العمل فوق العاده سیر کننده مملو از آنتی اکسیدان است که از آسیب اکسیداتیو بدن شما جلوگیری می کند و از قلب در برابر بیماری ها محافظت می کند. علاوه بر این، جو دوسر فیبر محلول دارد که اثر کاهش کلسترول بسیار خوبی دارد. سوپ نخود سبز و نعناع که یکی از دستور العمل های مورد علاقه از مجموعه سوپ های قلب سالم است، سرشار از فیبر و ویتامین C است و دارای مقادیر مناسبی از مواد معدنی است که به عملکرد قلب کمک می کند.

در انتها می توانید سوالات خود را درباره بیماری های قلبی، مراقبت بیماران قلبی و مشکلات ناشی از آن از دکتر یاسمین افسری متخصص قلب و عروق در بخش نظرات بپرسید.

دکتر یاسمین افسری

متخصص بیماری های قلب و عروق
بورد تخصصی
آنژیوگرافی - اکوکاردیوگرافی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *