۲۶۶۴۴۰۵۳ ۰۲۱

تهران ، خیابان شریعتی، بالاتر از تقاطع ظفر، کوچه صادقیان، ساختمان پزشکان پارس

کدام قلب درد خطرناک است؟

آنچه می خوانید...

بسیار مهم است که علائم و نشانه‌های مربوط به یک عامل تهدیدکننده حیات را بشناسید. یکی از مواردی که باید بسیار جدی گرفته شود درد در ناحیه قفسه سینه می‌باشد.

زمانی که به صورت ناگهانی درد شدیدی را در ناحیه قفسه سینه خود حس کردید سریع با اورژانس تماس بگیرید به‌ خصوص اگر شرایط زیر را دارید:

سوزش قلب
  • درد به صورت مرکزی و نوار مانند است، احساس سنگینی دارید و فشاری شدید به قلب شما وارد می‌شود.
  • درد بیشتر از  15 دقیقه طول کشیده است.
  • درد از ناحیه قفسه سینه به سمت بازوها، پشت، فک و دیگر نقاط بدن گسترش یافته است.
  • درد قلبی همراه با علايم دیگری مانند تنگی نفس، حالت تهوع، تعریق، سرفه خونی و خستگی همراه است.
  • اگر در معرض بیماری‌های عروق کرونر قلب هستید به طور مثال اگر سیگار می‌کشید، دچار اضافه وزن هستید، فشار خون بالا یا کلسترول بالا دارید یا اینکه دچار دیابت هستید.

دردی که در قفسه سینه احساس می‌شود معمولاً به علت بیماری قلبی نیست اما در دو حالت ممکن است به علت بیماری قلبی باشد:

آنژین:

زمانی اتفاق می‌افتد که خون‌رسانی به ماهیچه‌های قلبی محدود می‌شود. درد مربوط به آنژین قلبی با فعالیت و استرس بدتر می‌شود، حداقل 5 تا 10 دقیقه طول می‌کشد و با استراحت کمی بهبود می‌یابد. آنژین صدری مرحله‌ی قبل از سکته‌ی قلبی است، هنگامی که علائم به طور ناگهانی و شدید شروع شود و با استراحت بهبود نیابد باید سریع خود را به اورژانس برسانید زیر احتمال حمله قلبی وجود دارد.

حمله قلبی:

خون‌رسانی به قسمتی از قلب ناگهان قطع می‌شود.

هر دوی این مواردی که ذکر شد می توانند باعث ایجاد دردی مبهم، سنگین و شدید در ناحیه قفسه سینه که در مرکز یا به صورت نواری است ایجاد کنند. درد می‌تواند در بازوها، گردن یا فک پخش شود، همچنین می‌توانند همراه با علائمی مانند تنگی نفس، حالت تهوع، رنگ پریدگی یا تعریق همراه باشند.

اگر بیماری آنژین قلبی برای شما قبلاً تشخیص داده شده است، هنگامی که این درد را احساس کردید داروهایی که پزشک برای شما تجویز نموده مصرف نمایید، اگر با مصرف دوز اول تغییری حس نکردید دوز دوم را پنج دقیقه بعد مصرف نمایید و اگر با مصرف دوز دوم از میزان درد کاسته نشد با اورژانس تماس بگیرید.

چه مواردی باعث درد در ناحیه قلب و قفسه سینه می‌شود؟

بیشتر دردهایی که در ناحیه قفسه سینه به وجود می‌آیند خطرناک نیستند، تعدادی از بیماری‌هایی که می توانند سبب درد در ناحیه قفسه سینه شوند عبارتند از:

بیماری رفلاکس معده به مری:

یک بیماری شایع است که به علت انتقال اسید معده به مری اتفاق می‌افتد. علائم رفلاکس معده عبارتند از:

  • سوزش در قسمت فوقانی شکم، درد در ناحیه قفسه سینه. تشخیص این درد از دردی که بر اثر مشکل قلبی ایجاد می‌شود کمی دشوار مي‌باشد و باید حتماً آزمایش های تشخیصی انجام شود.
  • طعم ناخوشایند در دهان که به علت بازگشت اسید معده به دهان ایجاد می‌شود.
  • علائم با قرص‌های آنتی اسید بهبود می‌یابد، خوردن بعضی غذاها باعث بدتر شدن علائم می‌شود.
  • علائم ممکن است با دراز کشیدن بدتر شود.

مشکلات عضلانی یا استخوانی:

اگر قفسه سینه شما نسبت به درد حساس و دردناک است ممکن است علت آن کشیدگی عضلات قفسه سینه باشد. این درد گاهی مواقع بسیار شدید می‌باشد اما با استراحت و به مرور زمان بهبود می‌یابد. اگر درد، تورم و حساسیت اطراف دنده‌ها حس می‌کنید که با دراز کشیدن، تنفس عمیق، سرفه یا عطسه بدتر می‌شود ممکن است علت آن بیماری کوستوکندریت باشد. این بیماری به دلیل التهاب در مفاصل غضروفی است که دنده ها را به استخوان سینه متصل می‌کند. علائم اغلب پس از چند هفته بهبود می‌یابد، مصرف مسکن‌ها ممکن است در کاهش درد موثر باشد.

اضطراب و حملات پانیک:

در هنگام اضطراب و حملات پانیک علاوه بر درد قفسه سینه علائمی مانند تپش قلب، تعریق، تنگی نفس و سرگیجه نیز وجود دارند. حملات پانیک 5 تا 20 دقیقه طول می‌کشند. دارو درمانی و مشاوره با روانپزشک می تواند به بهبود این بیماری کمک نماید.

مشکلات ریوی:

اگر درد شدیدی در ناحیه قفسه سینه حس می‌کنید که با دم و بازدم بدتر می‌شود و با علائمی مانند سرفه و تنگی نفس همراه است ممکن است این علائم مربوط به یک بیماری ریوی یا بافت‌های اطراف ریه باشد. به طور مثال

ذات‌الریه

بیماری التهاب ریه که به علت یک عامل عفونی ایجاد می‌شود.

پلورزی

التهاب غشاء داخلی ریه که معمولاً به علت عفونت ایجاد می‌شود.

مسمومیت غذایی:

غذای آلوده علاوه بر درد در ناحیه قفسه سینه علائم دیگری مانند تهوع، استفراغ، تعریق، گرفتگی عضلات شکم، اسهال، تشنگی، سرگیجه، گیجی، ضعف عضلانی نیز ایجاد می‌کند.

با شناخت این موارد، زمانی که دچار درد در ناحیه قفسه سینه شدید می‌توانید علت آن را حدس بزنید، اگر حس کردید درد قفسه سینه مربوط به حمله قلبی یا آنژین قلبی است سریع به اورژانس تماس بگیرید و در بقیه موارد در اولین فرصت نزد پزشک خود بروید تا درمان را برای شما آغاز نماید.

https://www.columbushosp.org/Articles/chest_pain_when_is_it_an_emergency.aspx

https://www.ucihealth.org/blog/2019/02/heart-attack

https://www.nidirect.gov.uk/conditions/chest-pain

دکتر یاسمین افسری

متخصص بیماری های قلب و عروق
بورد تخصصی
آنژیوگرافی - اکوکاردیوگرافی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *