۲۶۶۴۴۰۵۳ ۰۲۱

تهران ، خیابان شریعتی، بالاتر از تقاطع ظفر، کوچه صادقیان، ساختمان پزشکان پارس

فشار خون

همه چیز در مورد فشار خون

آنچه می خوانید...

امروزه بسیاری از افراد به دلایل متنوع مبتلا به فشار خون بالا می شوند. هر یک از افراد برای درمان کردن فشار بالای خون روش های متنوعی را به کار می‌ گیرند. اما شما باید بدانید که برای درمان پرفشاری خون باید بهترین و علمی ترین روش به کار گرفته شود تا این بیماری خطرناک تحت کنترل درآید.

افزایش فشار در بازه زمانی طولانی مدت می تواند مشکلاتی را برای سلامتی قلب بیمار ایجاد نماید. پرفشاری خون یکی از بیماری ‌های شایع می‌ باشد که بسیاری از افراد به آن مبتلا هستند. برای اینکه شما با این بیماری آشنایی بیشتری داشته باشید در ادامه توضیحاتی را ارائه می دهیم.

علائم فشار خون بالا

پرفشاری خون علائم متفاوتی دارد که بهتر است شما علائم این بیماری را بشناسید تا بعد از تشخیص این علائم جهت درمان بیماری خود اقدام نمایید. برخی از مهمترین علائم مربوط به پرفشاری خون عبارت است از :

                                     

 1. یکی از مهمترین علائم مربوط به پرفشاری خون سردرد می باشد. سرگیجه های پی در پی را باید جدی بگیرید و بدانید که یکی از علائم پرفشاری خون سردرد و سرگیجه است.

2. تنگی نفس و گرگرفتگی به عنوان یکی دیگر از علائم پرفشاری خون شناخته می شود.

3.  درد در قفسه سینه در صورتی که پرفشاری خون افزایش پیدا کند شدت می ‌یابد.

4.  وجود خون در ادرار و خون دماغ شدن به عنوان یکی دیگر از علائم پرفشاری خون شناخته می شود.

5.  اگر افراد در دید خود تغییراتی مشاهده کردند باید بدانند که این مورد یکی از علائم پرفشاری خون است.

 این علائم را اگر مشاهده کردید باید به پزشک مراجعه کنید. تمامی این علائم در هر یک از افرادی که مبتلا به پرفشاری خون هستند رخ نمی دهد. اکثر افراد با بیماری پرفشاری خون بی علامت هستند و از بیماری خود اطلاع ندارند بنا بر این بهترین راه برای اطمینان پیدا کردن از اینکه بدانید به پرفشاری خون هستید و یا نیستید، اندازه گیری کردن فشارتان می باشد.

چه عواملی موجب افزایش فشار خون بالا می شود ؟

شما باید به خوبی بدانید که پرفشاری خون دو نوع دارد و هر یک از انواع آن دارای عوامل خاصی می باشد. برخی از عوامل انواع پرفشاری خون عبارت است از :

فشار خون

1. پرفشاری اولیه

این نمونه پرفشاری به عنوان پرفشاری اساسی شناخته می شود. این نوع پرفشاری خون بدون هیچ دلیل مشخصی رخ می دهد. بسیاری از افراد به این نمونه پرفشاری خون مبتلا هستند. ژن افراد یکی از مهمترین علائم این نمونه پرفشاری خون می باشد. تغییرات فیزیکی در بدن مشکلاتی به وجود می آورد که یکی از این مشکلات پرفشاری خون می باشد. سبک زندگی ناسالم و عدم فعالیت ورزشی یکی از مهمترین عوامل پرفشاری خون اولیه می باشد.

2. پرفشاری ثانویه

این پرفشاری خون با سرعت زیادی رخ می دهد و در برخی از مواقع شدیدتر از پرفشاری اولیه می باشد. برخی از بیماری هایی که فرد به آنها مبتلا می شود مانند بیماری های کلیوی، نقایص مادرزادی، مشکلات غده آدرنال و …. از جمله عوامل شکل گیری پرفشاری ثانویه می باشد.

تشخیص فشار خون بالا

تشخیص دادن پرفشاری خون با استفاده از دستگاه های متنوع انجام می شود. بسیاری از مطب ‌ها اندازه گیری فشار بالای خون را به عنوان یکی از ویزیت های معمولی در نظر می گیرند اگر پرفشاری خون شما اندازه گیری نشود می توانید درخواست اندازه گیری آن را از پزشک داشته باشید. در صورتی که پرفشاری خون برای شما به وجود آید امکان دارد که پزشک از شما بخواهد که در طول روز چندین بار فشار تان را اندازه گیری کنید. در صورت بالا بودن فشارتان امکان دارد که پزشک آزمایشات بیشتری را برای مشخص کردن بیماری ‌های زمینه‌ ای تان تجویز نماید.

آزمایش ادرار، اکوکاردیوگرافی قلب، غربالگری کلسترول و غیره از جمله آزمایشاتی هستند که پزشک برای تشخیص بیماری های پرفشاری خون در نظر می ‌گیرد. این آزمایشات به پزشک کمک می ‌کنند که مشکلات ثانویه پرفشاری خون بالا را تشخیص دهد. علاوه بر این باید بدانید که این آزمایشات می‌ توانند اثرات به وجود آمده از افزایش فشار بالای خون را روی اندام ها بررسی کنند. در این مدت امکان دارد که پزشک درمان پرفشاری خون را آغاز کند. درمان سریع پرفشاری خون خطرات آسیب پذیر را کاهش می دهد.

برای مشاهده پیج اینستاگرام دکتر یاسمین افسری کلیک کنید.

روش های درمان فشار خون بالا

عوامل گوناگونی برای انتخاب بهترین روش تحت درمان پرفشاری خون وجود دارد. این عوامل ابتدا به نوع پرفشاری و علت پرفشاری خون بستگی خواهد داشت. درمان

1. گزینه های درمانی پرفشاری خون

 این درمان بدین نحو است که اگر پرفشاری اولیه خون توسط پزشک تشخیص داده شود تغییر دادن سبک زندگی امکان دارد که به کاهش فشار بالای خون کمک کند. اگر تغییر دادن سبک زندگی به تنهایی درمان پرفشاری خون را انجام ندهد امکان دارد که پزشک دارو برای بیمار تجویز نماید.

در برخی از مواقع امکان دارد مشخص شود که بیماری زمینه‌ ای یکی از مهمترین عوامل پرفشاری خون می باشد. درمان بیشتر روی آن بیماری های زمینه ای متمرکز خواهد شد. اگر در ابتدای مصرف دارو، پرفشاری خون شما افزایش پیدا کند پزشک داروهای دیگری را که عارضه جانبی ندارند تجویز می نماید. در برخی از اوقات پرفشاری خون علیرغم درمان همچنان پابرجا خواهد بود. در چنین حالتی پزشک امکان دارد برای کاهش فشار بالای خون داروهای متنوعی را تجویز کند.

برنامه های درمانی که برای پرفشاری خون وجود دارد روز به روز در حال توسعه می باشد. درمانی که ابتدا موثر است امکان دارد با گذشت زمان اثر گذاری زیادی نداشته باشد. به همین دلیل پزشک برای بهتر کردن روند درمان به طور دائم وضعیت سلامتی شما را مورد بررسی قرار می‌ دهد. در بسیاری از موارد تجویز کردن داروهای پرفشاری خون امکان دارد مورد آزمون و خطا قرار بگیرد. برای رسیدن به یک داروی اثر گذار پزشک دارو های متفاوتی را برای درمان پرفشاری خون تجویز می کند. مسدود کننده‌های بتا، دیورتیک ها، مهارکننده‌ های ACE و غیره از جمله داروهایی هستند که برای درمان پرفشاری خون توسط پزشک تجویز می ‌شود.

دکتر یاسمین افسری

متخصص بیماری های قلب و عروق
بورد تخصصی
آنژیوگرافی - اکوکاردیوگرافی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *