۲۶۶۴۴۰۵۳ ۰۲۱

تهران ، خیابان شریعتی، بالاتر از تقاطع ظفر، کوچه صادقیان، ساختمان پزشکان پارس

بیماری دریچه های قلب

بیماری دریچه های قلبی

آنچه می خوانید...

قلب از 4 حفره تشکیل شده است، 2 دهلیز (حفره های بالایی) و 2 بطن (حفره های پایین). خون هنگام خروج از هر حفره قلب از یک دریچه عبور می کند. دریچه ها مانع از جریان برگشت خون می شوند. آنها به عنوان ورودی یک طرفه خون در یک طرف بطن و یک طرف خروجی خون در طرف دیگر بطن عمل می کنند. 4 دریچه قلب شامل موارد زیر است:

  • دریچه سه لتی. بین دهلیز راست و بطن راست قرار دارد.
  • دریچه ریوی. بین بطن راست و شریان ریوی قرار دارد.
  • دریچه میترال. بین دهلیز چپ و بطن چپ قرار دارد.
  • دریچه آئورت. بین بطن چپ و آئورت قرار دارد.

وظیفه دریچه های قلب چیست؟

خون در اطراف قلب و سایر قسمت های بدن در یک جهت جریان دارد. دریچه های قلب جهت جریان خون را کنترل می کنند. دریچه های قلب جریان خون را به عقب متوقف می کنند. قلب انسان مانند پمپی عمل می کند که خون را به اطراف بدن می فرستد تا فرد را زنده نگه دارد. برای اطلاعات بیشتر درباره بیماری عروق کرونر قلبی مقاله دیگری را در سایت بخوانید.

خون، اکسیژن و مواد مغذی را به تمام قسمت‌های بدن می‌رساند تا به اندام‌ ها و ماهیچه ‌ها کمک کند تا به درستی کار کنند. دهلیز چپ و راست پس از پر شدن از خون منقبض می شوند. این امر باعث باز شدن دریچه های میترال و سه لتی می شود. سپس خون به داخل بطن ها پمپاژ می شود. بطن چپ و راست با هم تماس دارند. این کار دریچه های میترال و سه لتی را می بندد و از جریان خون به عقب جلوگیری می کند.

بیماری دریچه قلب چیست؟

اختلالات دریچه قلب می تواند از 2 نوع مشکل اصلی ناشی شود:

نارسایی ( نشتی دریچه): هنگامی که دریچه (ها) به طور کامل بسته نمی شود، باعث می شود خون از طریق دریچه به سمت عقب جریان یابد. درباره آریتمی قلب بیشتر بدانید.

تنگی یا باریک شدن دریچه: هنگامی که دریچه (ها) باریک می شود، جریان خون به خارج از بطن ها یا دهلیزها را محدود می کند. قلب مجبور است خون را با نیروی بیشتری پمپاژ کند تا خون را از طریق دریچه(های) تنگ یا سفت حرکت دهد. دریچه‌های قلب می‌توانند هم‌زمان دچار نارسایی و تنگی شوند.

همچنین، بیش از یک دریچه قلب می تواند به طور همزمان تحت تاثیر قرار گیرد. هنگامی که دریچه های قلب به درستی باز و بسته نمی شوند، اثرات آن بر قلب می تواند جدی باشد و احتمالاً توانایی قلب برای پمپاژ خون کافی در بدن را مختل کند. مشکلات دریچه قلب یکی از دلایل نارسایی قلبی است.

علائم بیماری دریچه قلب چیست؟

بیماری دریچه قلب از خفیف تا متوسط ​​ممکن است هیچ علامتی ایجاد نکند. شایع ترین علائم بیماری دریچه قلب عبارتست از:

  • درد قفسه سینه
  • تپش قلب ناشی از ضربان نامنظم قلب
  • خستگی
  • سرگیجه
  • فشار خون پایین یا بالا، بسته به اینکه کدام بیماری دریچه وجود دارد
  • تنگی نفس
  • درد شکمی به دلیل بزرگ شدن کبد (در صورت وجود اختلال در عملکرد دریچه سه لتی)
  • تورم پا

علائم بیماری دریچه قلب ممکن است شبیه سایر بیماری ها و مشکلات جسمی باشد. همیشه برای تشخیص و اطمینان به پزشک متخصص قلب مراجعه کنید. درباره تست ورزش بخوانید.

چه چیزی باعث آسیب به دریچه قلب می شود؟

علل آسیب دریچه قلب بسته به نوع بیماری متفاوت است و ممکن است شامل موارد زیر باشد:

بیماری دریچه های قلب

دریچه های میترال و آئورت اغلب تحت تأثیر بیماری دریچه قلب قرار می گیرند. برخی از شایع ‌ترین بیماری ‌های دریچه قلب عبارتند از:

  • تغییرات در ساختار دریچه قلب به دلیل افزایش سن
  • بیماری عروق کرونر و حمله قلبی
  • عفونت دریچه قلب
  • نقص مادرزادی
بیماری دریچه قلبعلل و علائم
دریچه آئورت دو لتیبا وجود این نقص مادرزادی، دریچه آئورت به جای 3 لت، تنها 2 لت دارد. اگر دریچه باریک شود، جریان خون در آن سخت تر می شود و اغلب خون به عقب نشت می کند. علائم معمولاً تا سنین بزرگسالی ظاهر نمی شود.
پرولاپس دریچه میترالبا وجود این نقص، فلپ های دریچه میترال برآمده می شوند و در حین انقباض قلب به درستی بسته نمی شوند. این عارضه باعث می شود تا خون به عقب نشت کند.
تنگی دریچه میترالبا وجود این بیماری دریچه میترال باریک می شود. اغلب به دلیل سابقه تب روماتیسمی در گذشته ایجاد می شود.
تنگی دریچه آئورتاین بیماری دریچه ای عمدتا در افراد مسن رخ می دهد. باعث باریک شدن دریچه آئورت می شود.
تنگی ریهدر این بیماری دریچه ریوی به اندازه کافی باز نمی شود. این امر بطن راست را مجبور می کند تا با شدت بیشتری خون را پمپاژ کند. این عارضه معمولا یک بیماری مادرزادی است.

زندگی با بیماری دریچه ای قلب

بسیاری از افراد مبتلا به بیماری دریچه قلب می توانند زندگی عادی خود را داشته باشند، اما همه افراد به طور متفاوتی تحت تأثیر قرار خواهند گرفت. مراجعه به پزشک از این جهت حائز اهمیت است که می توانید در مورد ورزش، نحوه انجام کار، نوع تغذیه و سایر مسائلی که شما را نگران کرده است، صحبت کنید. فعالیت بدنی باعث بهبود عملکرد دریچه نمی شود، اما برای سلامت کلی و عمومی شما مفید است. همچنین می تواند به تقویت روحیات و خواب بهتر کمک کند.

در انتها سوالات خود را درباره انواع بیماری های قلبی و ناهنجاری های قلب از دکتر یاسمین افسری متخصص قلب و عروق در بخش نظرات بپرسید.

https://www.hopkinsmedicine.org/health/conditions-and-diseases/heart-valve-diseases

https://www.bhf.org.uk/informationsupport/conditions/heart-valve-disease

دکتر یاسمین افسری

متخصص بیماری های قلب و عروق
بورد تخصصی
آنژیوگرافی - اکوکاردیوگرافی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *