۲۶۶۴۴۰۵۳ ۰۲۱

تهران ، خیابان شریعتی، بالاتر از تقاطع ظفر، کوچه صادقیان، ساختمان پزشکان پارس

درمان اسپاسم قلب

اسپاسم قلب یا اسپاسم عروق کرونر چیست؟

آنچه می خوانید...

اسپاسم قلب یا اسپاسم عروق کرونر (CAS) نقش مهمی در پاتوژنز بیماری ایسکمیک قلبی، از جمله آنژین صدری، انفارکتوس میوکارد، و مرگ ناگهانی دارد. که اغلب از نیمه شب تا اوایل صبح اتفاق می‌افتد. اسپاسم جریان خون را از طریق شریان کند یا متوقف می کند. بنابراین خون رسانی به عضله قلب را کاهش می دهد. اگر اسپاسم به اندازه کافی طول بکشد. ممکن است دچار درد قفسه سینه (آنژین) و حتی حمله قلبی شوید.

اسپاسم عروق کرونر

از هر 50 نفر مبتلا به آنژین 1 نفر دچار اسپاسم عروق کرونر می شود. اسپاسم قلب در افراد بین 40 تا 70 سال شایع‌تر است. بسیاری از افرادی که دچار اسپاسم عروق کرونر هستند، عوامل خطر مشترک بیماری قلبی مانند کلسترول و فشار خون بالا را ندارند. اما اغلب آنها سیگاری هستند. شما می توانید با ترک سیگار خطر اسپاسم عروق کرونر را کاهش دهید.

علت اسپاسم قلب چیست؟

اسپاسم شریان کرونری اغلب در شریان‌های کرونری که قبلاً با لکه‌های چربی یا پلاک‌ها مسدود نشده‌اند، رخ می‌دهد. با این حال، اسپاسم عروق کرونر می‌تواند در شریان‌های کرونری که قبلاً تا حدی با آتروم مسدود شده‌اند نیز رخ دهد. اسپاسم شریان کرونری ممکن است بدون هیچ دلیل مشخصی رخ دهد. در مواقع دیگر اسپاسم ممکن است توسط عوامل مختلفی مانند:

  • استفاده از تنباکو
  • قرار گرفتن در معرض سرما
  • استرس عاطفی شدید
  • استفاده از داروهای محرک غیرقانونی مانند آمفتامین ها و کوکائین

علائم اسپاسم عروق کرونر چیست؟

اسپاسم عروق کرونر ممکن است بدون هیچ علامتی اتفاق بیفتد. شایع ترین علامت آن درد قفسه سینه (آنژین صدری) است. اگر اسپاسم شریان کرونر شدید باشد و به اندازه کافی طول بکشد، ممکن است باعث حمله قلبی (سکته قلبی) شود.

با آنژین، درد معمولاً شدید است و در زیر استخوان سینه (جنبه) یا در سمت چپ قفسه سینه احساس می شود. این درد اغلب به صورت له شدن، فشار، فشردن یا سفتی توصیف می شود. درد ممکن است به گردن، فک، شانه یا بازو سرایت کند. آنژین همچنین می تواند ناشی از سندرم X قلبی (CSX) باشد.

اسپاسم قلب

درد قفسه سینه ناشی از اسپاسم عروق کرونر اغلب در زمان استراحت رخ می دهد و معمولاً در حین ورزش رخ نمی دهد. این با آنژین ناشی از لکه های چربی یا پلاک (آتروما) بسیار متفاوت است. زمانی که درد معمولاً با ورزش ایجاد می شود و در هنگام استراحت از بین می رود. درد قفسه سینه ممکن است هر روز در زمان مشخصی رخ دهد و اغلب در طول شب و اوایل صبح رخ می دهد.  مدت زمان درد در اسپاسم قلب تقریبا بین 5 تا 30 دقیقه است. گاهی اوقات می تواند به پشت سرایت کند. بر خلاف پریکاردیت که گاهی اوقات با خم شدن به جلو بهتر می شود، با تغییر موقعیت، درد بهبود نمی یابد.

اسپاسم شریان کرونری نیز ممکن است باعث تنگی نفس قلبی شود. یک قسمت شدید اسپاسم عروق کرونر ممکن است باعث از دست دادن هوشیاری شود.

اسپاسم قلب چه تفاوتی با سایر آنژین ها دارد؟

این وضعیت با سایر انواع آنژین متفاوت است. سایر انواع آنژین معمولاً زمانی رخ می دهد که فرد فعال باشد. آنها همچنین تمایل دارند در افراد مبتلا به بیماری عروق کرونر (CAD) ایجاد شوند.

 با CAD، شریان های قلب دارای یک ماده چرب به نام پلاک هستند. این پلاک عروق کرونر را باریک می کند و جریان خون به عضله قلب را کاهش می دهد که باعث آنژین می شود.

آنژین با CAD اغلب با افزایش حجم کار روی عضله قلب، مانند هنگام ورزش، ایجاد می شود. در مقابل، اسپاسم عروق کرونر اغلب در زمان استراحت اتفاق می افتد. در واقع، اغلب در شب هنگام خواب، اغلب بین نیمه شب و صبح زود اتفاق می افتد.

تشخیص اسپاسم قلب

برای تشخیص اسپاسم قلب چه آزمایش هایی انجام می شود؟

اگر تصور می شود که درد قفسه سینه (آنژین قلبی) دارید، معمولاً برای بررسی به بهترین متخصص قلب و عروق مراجعه کنید. بررسی‌های اولیه شامل آزمایش‌های خون، الکتروکاردیوگرام یا نوار قلب، اکوکاردیوگرام یا اکو (اسکن قلب اولتراسوند) و آنژیوگرافی عروق کرونر است. سایر بررسی ها نیز ممکن است مورد استفاده قرار گیرد. از جمله اسکن پرفیوژن میوکارد، اسکن رادیونوکلئید (ایزوتوپ) یا اسکن تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI).

اگر انسداد عروق کرونر ناشی از لکه های چربی یا پلاک (آتروم) نباشد، آنژیوگرافی کرونر ممکن است طبیعی باشد. با این حال، اسپاسم قلب می تواند با تزریق یک ماده شیمیایی به یکی از وریدهای شما تحریک شود. این ماده شیمیایی در غیر این صورت بی خطر است و آنژیوگرافی عروق کرونر ممکن است در افراد مبتلا به اسپاسم عروق کرونر، باریک شدن موقت عروق کرونر را نشان دهد. به این آزمون تحریک می گویند.

درمان اسپاسم قلب

هدف از درمان، کنترل درد قفسه سینه و پیشگیری از حمله قلبی (سکته قلبی) است. مهمترین جنبه های درمان، اجتناب از هرگونه محرک شناخته شده برای اسپاسم عروق کرونر و کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی است.

تغییر سبک زندگی

تغییر در لایف استایل همچنین می تواند به جلوگیری از اسپاسم کمک کند. با دوری از عواملی که در بالا ذکر شد شروع کنید. همچنین با متخصص قلب و عروق خود در مورد آنچه که می توانید برای کاهش خطر ابتلا به CAD انجام دهید صحبت کنید. این ممکن است شامل خوردن یک رژیم غذایی سالم و شروع یک برنامه ورزشی باشد. اگر سیگار می کشید، راه های ترک کردن سیگار را بررسی کنید.

قرص برای اسپاسم قلب

درمان اسپاسم قلب ممکن است شامل داروهای زیر باشد:

  • متخصص قلب برای جلوگیری از اسپاسم و کاهش سریع درد قفسه سینه، نیترات ها را تجویز می کند.
  • برای شل شدن عروق و همچنین کاهش اسپاسم قلب، مسدود کننده های کانال کلسیم توصیه می شود.
  • استاتین ها که کلسترول را کاهش می دهند و ممکن است از اسپاسم پیشگیری کنند

از مصرف بتابلوکرها باید اجتناب کرد زیرا ممکن است این وضعیت را بدتر کنند.

اگر اسپاسم عروق کرونر منجر به ضربان قلب سریع خطرناک (آریتمی بطنی) شود. پزشک شما ممکن است یک دستگاه دفیبریلاتور قلبی (ICD) قابل کاشت را توصیه کند. یک ICD از تکانه های الکتریکی برای بازگرداندن ریتم منظم قلب و جلوگیری از مرگ ناگهانی قلبی استفاده می کند.

نتیجه گیری

اسپاسم عروق کرونر یک وضعیت طولانی مدت است. با این حال، درمان اغلب به کنترل علائم کمک می کند. نتیجه برای افراد مبتلا به اسپاسم قلب به طور کلی در صورتی خوب است که توصیه‌های درمانی را دنبال کنند و از محرک‌های خاصی اجتناب کنند.

نتیجه در افرادی که دارای انسداد عروق کرونر ناشی از لکه های چربی یا پلاک (آتروم) هستند، چندان خوب نیست. اسپاسم عروق کرونر ممکن است نشانه‌ای از خطر بالای حمله قلبی (سکته قلبی) یا ریتم‌های نامنظم قلب (آریتمی) بالقوه تهدید کننده زندگی باشد.

دکتر یاسمین افسری

متخصص بیماری های قلب و عروق
بورد تخصصی
آنژیوگرافی - اکوکاردیوگرافی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *